Verberg de kolomnaam van een lijst of webpart

Met dit voorbeeld laat ik zien hoe je met het Content Editor WebPart (CEWP) de kolomnamen van alle webparts die op de pagina staan kunt verbergen. Dit voorbeeld is ook nuttig als je de kolom namen in een lijst wilt verbergen. De werkwijze is hetzelfde. Het probleem in dit voorbeeld is een webpart wat een aankondigingen lijst laat zien met een boxed-style. De kolom namen zijn niet nodig omdat het bericht maar een paar dagen blijft staan. De kolom namen voegen hier niets toe omdat er niet gesorteerd hoeft te worden.

Werkwijze

 • Voeg bovenin de site een CEWP toe
 • Verander de naam als je wilt
 • Vink de optie Hidden aan bij de instellingen van het CEWP
 • Ga in het CEWP staan waar je vrij tekst in kan typen;
 • Plaats de volgend code in de html-source van het webpart: <style>TR.ms-viewheadertr > TH.ms-vh2 {DISPLAY: none}</style>
Het resultaat:

avatar

Dit artikel is geschreven door: Sjoerd Schudde

Sjoerd is in 2008 gestart met SharePoint en werkt bij Wortell. Artikelen schrijft Sjoerd vanuit zijn praktijkervaring. Zijn blogs geven tips en zijn how-to's. Hij werkt zoveel mogelijk met de out-of-the-box. Sjoerd houdt zich bezig met samenwerkingsportalen, document- én recordmanagement.

 1. 1 reactie

  • avatar Ellen van Aken schreef:

   Handig om te weten! Is er ergens een goed overzicht van alles wat je met zo’n verborgen CEWP kunt doen + de bijbehorende code?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*