SharePoint

Deel 1: Data uit verschillende site collecties tonen met SharePoint Search

29 juni 2012
Het maken van een Content Type op Site Collectie niveau

De out of the box web parts van SharePoint (zoals  het Content Query Web Part, List View Web Part en het Dataview web part van SharePoint Designer) bieden geen ondersteuning voor het tonen van data uit verschillende site collections. Het is in veel gevallen raadzaam om je SharePoint omgeving op te zetten met meerdere site collecties.

Dit kan verschillende voordelen geven zoals schaalbaarheid, security, backup / restore strategie, etc. Het gebruik van maatwerk lijkt dan in deze gevallen de enige manier om data te kunnen tonen. Er is echter nog een manier om dit te doen, namelijk met SharePoint Search.

In deze driedelige serie artikelen zal ik laten zien hoe je SharePoint Search samen met de out of the box search web parts in kan zetten om data uit verschillende site collecties te tonen. Ook zal ik laten zien hoe de Content Type Hub gebruikt kan worden om op site collectie niveau content types aan te maken en hoe je deze koppelt aan een lijst en aan de Search Web Parts.

In deze serie:

[listdot]

[/listdot]

 

Meerdere site collecties aanmaken

Voor we kunnen beginnen met het aanmaken van het content type zullen we over een SharePoint site moeten beschikken die bestaat uit meerdere site collecties. Voor deze demo heb ik 2 site collecties aangemaakt binnen een webapplicatie.

Content type aanmaken

Nu de site collecties aangemaakt zijn kunnen we beginnen met maken van een content type op site collectie niveau. Door een content type aan te maken weten we zeker dat we hetzelfde data type gebruiken in alle site collecties. Daarnaast kunnen we een Search Scope aanmaken dat filtert op dit content type.

De Content Type Hub is een onderdeel dat in SharePoint 2010 is geïntroduceerd. Het is een onderdeel van de Managed Meta Data Service wat ook wel Taxonomy Services genoemd wordt. Voordat we een content type aan kunnen maken zal dus eerst de Managed Metadata service opgezet moeten worden. Bekijk de volgende video voor uitleg over hoe je deze service kan configureren: http://www.youtube.com/watch?v=FVl_WhfJRyM.

Na het configureren van de Content Type Hub, open de site collectie die je hebt toegevoegd aan de Managed Metadata Service applicatie. Hier zullen dus de site collectie content types opgeslagen gaan worden.

Ga naar: Site Settings – Site Content Types –  en kies Create.

 

 

 

 

 

Geef het nieuwe content type de naam News, Kies List Content Types als het Parent Content Type en maak een nieuwe groep aan voor dit content type. Ik heb die van mij Adventure Works genoemd, maar de titel kan je natuurlijk zelf bepalen. Klik op OK.

 

 

 

 

In het content type scherm kies Add from New Site Column en voeg de volgende kolommen toe:

[listdot]

  • Introduction – Multiple lines of text
  • Body – Multiple lines of text
  • Image – Picture
  • Publishing date – Date and Time

[/listdot]

Hierna zal het content type er als volgt uitzien:

 

 

 

 

 

Klik op de publishing for this content type in het content type overzichtsscherm (zie hierboven) en in het volgende scherm op Publish.

Om het proces een beetje te versnellen voeren we de timer jobs, die verantwoordelijk zijn voor het daadwerkelijk publiceren van het content type naar alle web applicaties, handmatig uit.

Ga naar Central AdministrationMonitoringReview Job Definitions. Klik op de Content Type Hub link (nr. 1) in de lijst met timer jobs en klik op Run Now. Klik daarna op de Content Type Subscriber (nr. 2) link in de lijst (behorende bij de juiste web applicatie) en klik nogmaals op Run Now.

 

 

 

 

 

 

Ga terug naar de SharePoint site waar je het content type gemaakt hebt ga naar Site Settings. Klik op Content Type Publishing onder het menu Site collection Administration.

Let op: Als de Content Type Publishing link er niet staat dan moet de feature handmatig geactiveerd worden. Open stsadm.exe en type:

[sourcecode]

Stsadm.exe -o activatefeature -id 73EF14B1-13A9-416b-A9B5-ECECA2B0604C -url http://toplevelsiteurl

[/sourcecode]

Zodra de feature geactiveerd is zal de Content Publishing link zichtbaar zijn (waarschijnlijk zal je de timer jobs nogmaals handmatig moeten laten draaien na het activeren van deze feature).

 

Voorbeeld data toevoegen

Voordat we verder kunnen met het aanmaken van een search scope zullen we eerst wat voorbeelddata toe moeten voegen in SharePoint. Maak 2 nieuwe lijsten aan (in iedere site collectie een), voeg het content type toe aan de lijsten en creëer in allebei de lijsten wat nieuwsitems.

Samenvatting

In dit eerste deel hebben we de Content Type Hub opgezet en een content type op site collection niveau aangemaakt. Daarna hebben we voorbeeld data toegevoegd aan de lijsten in alle twee de site collecties. In het volgende deel gaan we een search scope aanmaken die op het content type kan filteren.

 

You Might Also Like

2 reacties

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.