Azure Office Office 365 SharePoint

Microsoft Ignite dag 1 – Keynote

6 mei 2015

Na de Build conferentie was het dan de beurt aan Ignite om met een heleboel aankondigingen te komen over Microsoft in de komende jaren. Zo luisterend naar Satya Nadella, topman van Microsoft, in de keynote, bekroop mij een quote. Where you come from is not nearly as important as where you are going. Hij legde in die megazaal voor 20.000 man uit waar Microsoft heen gaat. More personal computing, reinvent productivity en build the intelligent cloud, dat is waar het naar toe gaat met Microsoft. Persoonlijke assistenten (Cortana), slimmere en mobiele apparaten, geintegreerde Business Intelligence (Power BI), flitsende presentatie (Sway) en ga zo maar door, het raakt ons leven dieper, maakt ons productiever en geeft ons meer computerkracht dan ooit te voren.Nu had ik bij de Googles, Apples en Amazons ook hier wel stukjes van gehoord maar nog nooit zo’n algemene strategie als bij Microsoft. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, als je maar weet waar je naar toegaat. Satya Nadella weet waar het naar toe gaat.

Aankondigingen

Nu werden er in die keynote een hoop aankondigingen gedaan. Persoonlijk (ik ben SharePoint architect) hoopte ik een glimp op te vangen van SharePoint 2016. Nu denk ik dat SharePoint nauwelijks een minuut genoemd is. Universal apps, IOS en Android zijn de nieuwe lievelingen. Zelfs Linux kreeg meer aandacht dan SharePoint.

Geeft niet, de aankondiging van Azure Stack maakt in een klap alles goed. Azure Stack laat je Azure draaien in je eigen datacenter als ware het in de cloud. Het randje van de cloud dat naadloos aansluit op je eigen datacenter. Voor een centrale bank zijn er heel veel redenen waarom we met productionele systemen niet in de cloud kunnen. Met ontwikkel- en testsystemen is dit veel minder een issue omdat daar geen geheime data in zit. Ontwikkelen en testen in de cloud en dan naadloos terughalen naar je eigen datacenter met gelijke infrastructuur? Waarom zouden we dan nog onze eigen IT-infrastructuur belasten met ontwikkel- en test, dat kan nu eenmaal goedkoper en sneller in de cloud. Tot op heden was het terughalen van applicaties ontwikkeld in Windows Azure zoals webapplicaties met allerlei ondersteunende services zoals bijvoorbeeld Biztalk geen sinecure. Ik hoop dat het nu wel zo is, ik ga zeker kijken.
Links:

http://ignite.microsoft.com/
http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/products/azure-in-your-datacenter/

You Might Also Like

Geen reacties

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.