SharePoint

Preview nieuwe versie van SharePoint en Office 365. Hoe Social is SharePoint 2013?

1 augustus 2012

Vorige week publiceerde Microsoft officieel de beta van de volgende versie van SharePoint. SharePoint is het meest geïnstalleerde samenwerkingsplatform en intranetoplossing, maar wordt soms bekritiseerd op gebied van innovativiteit en gebruiksvriendelijkheid. SharePoint 2010 had bijvoorbeeld grote gaten op gebied van Social, dat door 3rd party producten zoals Attini wordt ingevuld. Hoe Social wordt SharePoint 2013? Microsoft heeft met SharePoint 2013 (Voorheen ook wel SharePoint 15 genoemd als onderdeel van Wave 15) grote stappen gemaakt op gebied van Social, Search, User interface en Cloud. Misschien is de belangrijkste verbetering wel het app store framework, dat er voor kan zorgen dat er veel meer innovatie plaats gaat vinden door derde partijen.

Wij kijken erg uit naar SharePoint 2013 en hopen dat het snel op Office 365 gedeployd zal zijn. We beseffen ons wel dat het nog een tijd duurt vooral de grote corporates over zullen gaan, aangezien zij vaak veel maatwerk hebben gebouwd op hun SharePoint omgevingen en migratie ook deze keer weer een hele kluif zal zijn. Vandaar dat 3rd party producten voor Social Collaboration zoals Newsgator, Yammer, GoBeezy en Attini voorlopig SharePoint 2010 zullen versterken op gebied van Social Intranet en Social Samenwerken.

We worden vaak gevraagd of Attini niet overbodig wordt in de volgende versie. In tegenstelling tot concurrentproducten is Attini ín SharePoint gebouwd en is onze strategie om SharePoint socialer en gebruiksvriendelijker te maken. We zullen dat blijven doen. Ook op basis van SharePoint 2013 en op basis van de bestaande microblogfunctionalteit binnen SharePoint 2013. Hoe, dat zijn we nog aan het onderzoeken.

You Might Also Like

Geen reacties

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.