SharePoint

Sites wordt SharePoint

1 augustus 2016

De veranderingen in SharePoint gaan de laatste tijd erg snel, houd je het nog een beetje bij? Het begon met de aankondigingen tijdens het online event The Future of SharePoint. Daarna werden de eerste moderne ervaringen, zoals Microsoft deze nieuwe veranderingen noemt, gerealiseerd. Deze zijn gericht op de SharePoint iOS App, documenten bibliotheken & lijsten, SharePoint Sites, Site Inhoud en Team Sites. In deze blog de updates rondom de SharePoint Homepagina.

Zoals je in één van mijn vorige blogs hebt gelezen is tijdens het online event the Future of SharePoint, een prominentere rol van SharePoint binnen Office 365 aangekondigd. Deze rol is reeds in gang gezet door o.a. de wijziging van de tegel, in de App Launcher, Sites naar SharePoint:

 

Het stopt niet alleen bij een naamswijziging want de ervaring van de SharePoint homepagina is compleet op de schop gegaan:

 

Wauw! Dit is echt een groot verschil of niet dan? Het biedt, in één oogopslag, zicht op jouw gevolgde, recentelijke bezochte sites en relevante suggesties. De recentelijke sites worden weergegeven met een eigen kaartweergave inclusief relevante statistieken. Deze statistieken worden verzorgd door de Office Graph. Het is goed om te zien dat Microsoft eindelijk deze krachtige techniek ook buiten Delve gaat inzetten. De medewerkers ontvangen daarnaast suggesties aan de hand van de connecties (jouw collega’s) en bedrijfsbrede snelkoppelingen zoals een verwijzing, in ons geval, naar de postkamer en het klanten portaal.

In mijn ogen is deze vernieuwde SharePoint homepagina echt geschikt als dagelijkse startpagina voor de medewerkers. Het biedt namelijk een ideaal uitgangspunt naar mijn relevante sites waardoor je sneller schakelt en werkzaamheden gaat uitvoeren. De SharePoint homepagina staat ook in directe verbinding met de SharePoint App en maakt gebruik van dezelfde content. Op deze wijze is een uniforme en consistente gebruikerservaring aanwezig. De vernieuwingen zijn eindelijk begonnen en ik kijk erg uit naar de toekomst van SharePoint!

 

You Might Also Like

Geen reacties

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.