Office

Wat kan InfoPath 2010 voor mij betekenen – Deel 4

24 november 2011

De vorige versie van SharePoint Online 2010, SharePoint Online 2007, ondersteunde helaas niet het gebruik van InfoPath. Dit was uiteraard een groot gemis want hierdoor was het bijvoorbeeld niet mogelijk om digitale formulieren te ontwerpen en te implementeren binnen een Intranet portaal. In SharePoint Online 2007 was ook nog geen Sandbox Solutions aanwezig. Hierdoor was je veroordeeld tot het gebruik met de standaard SharePoint lijsten.

Sinds de release van SharePoint Online 2010 wordt InfoPath ondersteund! Uiteraard dient hier wel van InfoPath 2010 gebruik gemaakt te worden. Je kunt nu digitale formulieren ontwerpen en implementeren binnen een SharePoint Online portaal. Dit is echt een fantastische toevoeging.

In een van mijn volgende artikelen ga ik het werken met webservices beschrijven. Ik heb dit ook geprobeerd voor SharePoint Online 2010 maar liep tegen enorm veel problemen aan. Ik kon bijvoorbeeld niet automatisch de profiel gegevens van de ingelogde gebruiker ophalen. Ik heb hierover met de service desk van Microsoft gesproken. Zij gaven aan dat er van BCS gebruik gemaakt moet worden. Ik vind dit erg vreemd want ik heb bijvoorbeeld een korte uitwisseling met Laura Rogers gehad en zij gaf aan geen problemen te hebben! Dat is dus nog een onderzoekje waard 🙂

Maak je dus gebruik van SharePoint Online 2010, dan is mijn advies om zo snel mogelijk InfoPath in te zetten om processen te gaan digitaliseren.

You Might Also Like

Geen reacties

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.