Office

Wat kan InfoPath 2010 voor mij betekenen – Deel 2

16 november 2011

In het eerste artikel van deze serie beschreef ik een aantal voordelen van InfoPath 2010. Ik zie dat InfoPath wel vaker gebruikt wordt in de praktijk maar dat veel mensen
nog niet de ware kracht weten.

Tijdens mij sessie op TechReady 2 heb ik sessie gehouden over InfoPath (in combinatie met Nintex Workflow) en daar kwamen veel mensen op af. Ik weet dus dat er veel interesse is in dit onderwerp.

Ik zal in dit artikel beginnen met het InfoPath webonderdeel. Dit webonderdeel is nieuw en was niet aanwezig in MOSS 2007. Het is echt een goede aanvulling voor SharePoint 2010 in combinatie met InfoPath. Het was toch een probleem om formulier op een mooie en gebruikersvriendelijke wijze te presenteren.

Ik zal voor dit artikel het voorbeeld van mijn TechReady sessie gebruiken. Het webonderdeel kan eenvoudig worden toegevoegd door een pagina te bewerken, kies in het lint voor Invoegen, Webonderdeel. Het webonderdeel is te vinden in de categorie formulieren (niet echt verassend toch ;)). Je moet nu het webonderdeel bewerken:

 

Je hebt nu de keuze uit een aantal opties:

Lijst of bibliotheek
Selecteer de bibliotheek waar het formulier is opgeslagen die je hier wilt tonen.

Type inhoud
Kies het gewenste formulier. Indien je meerdere formulieren in een bibliotheek hebt maak dan een keuze.

Lint of werkbalk weergeven
Indien je gebruik wilt maken van het lint of de werkbalk dan dien je hiervoor te kiezen. Als je de gebruikers het formulier wilt laten indienen
via een knop dan adviseer ik deze optie uit te zetten.

Weergaven

Indien je meerdere weergaves gebruikt in je formulier dan kan je hier een keuze maken.

Gedrag indienen
Deze optie is erg belangrijk en handig. Je kan bijvoorbeeld kiezen een nieuw formulier te openen wanneer deze is ingediend. Erg handig!

Titel
Het webonderdeel moet uiteraard ook een titel mee krijgen in plaats van de standaard naam. Het webonderdeel kan er als volgt uitzien:

Je kunt je formulieren nu op een mooie en gebruikersvriendelijke manier presenteren richting je gebruikers.

You Might Also Like

1 reactie

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.